19 Mart 2024 , Salı

DDT4ALL Kurulum ve İnceleme – Renault Dacia Gizli Özellik – Detaylı Anlatım!

Merhaba arkadaşlar,

Renault ve Dacia kullanıcıları için son dönemin en popüler uygulaması olan DDT4ALL yazılımı ve bu yazılımın nasıl yüklendiği, içeriği, kullanımı ve hangi OBD2 cihazları ile uyumlu çalıştığını linkteki videodan tüm detayları ile izleyebilirsiniz. DDT4ALL yazılımı ve uyumlu örnek aparatların linkleri videonun açıklama kısmında mevcuttur.

İyi seyirler.

Hakkında sbugra

Küçük yaşlarda bilgisayarla tanışan, zaman içerisinde elektroniğe merak salan bir havacılık tutkunu. Bildiklerini paylaşmayı seven ve öğrenmeye açık bir arkadaş. Edindiği tecrübeleri paylaşmak için kurduğu bu site, ziyaret edenlere değer katabiliyorsa ne mutlu ona.

Göz Atın

Megane 3 – Fluence Araçlara Bluetooth & USB’li Orijinal Teyp Montajı Nasıl Yapılır? Soket Bağlantı Şeması Burada!

Merhaba, Özellikle faz 1 (2010-2012) Megane 3 ve Fluence araçların baz versiyon teyplerinin USB, Bluetooth …

18 yorumlar

  1. merhaba, Buğra bey ddt4all uygulaması ve obd2 cihazı var megane 4 joy aracım için gizli özellikleri açabilmiştim. Evervox gurubu BRC ekran taktığımdan beri radyo çekim gücü düşük bunu gizli özelliklerden arttırıldıgını duydum
    hangi bölümden yapılır yardımcı olabilirmisiniz? LPGli araçta benzin ibresi düşmesi içinde bir kalibrasyon yapılıyormuş bilginiz var mı acaba?

  2. Selamlar aracıma 1 sene kadar önce cornering ve ekonometri lambası özelliği eklemiştim. follow me home açmak isteyince far sistemi devre dışı kalmıştı. eski bir versiyon seçerek düzeltmiştim. 2 ay kadar önce silecek kolu devre dışı kaldı , aynı anda sadece kısa farlar çalışıyordu. birkaç gün sonra kendiliğinden düzelmişti. Ancak bu arıza yine oldu. Artık düzelmiyor. Tamirci cihaz bağladı far ve silecek kollarının beyne ilettiğini gördük. Ancak hiçbir şekilde çalıştıramadık. Konu hakkında deneyiminiz bilginiz var mı?

  3. Ahmet ARIKAN

    Merhaba Buğra Bey. Paylaşımlarınızı büyük bir merakla takip ediyorum. 2010 fransız kasa megane 3 dinamik 1.5 aracım var. Teybini sizin montaj videosuna göre usb li bir teyp ile değiştirdim. Herhangi bir sorunla karşılaştığımda öncelikle sizin videolarınızı araştırıyorum. Benim sizden bir ricam olacak. Dtt4all programını bilgisayarıma kurdum ama aracımın kodunun hangisi olduğunu bilemiyorum. Megane 3/Scenic 3 olanı seçiyorum olmuyor. Birde android tablet için kurdum şifre gönderilmediği için program kilitli diyor. Bu konularda bilgi verirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

    • Merhaba Ahmet Bey,
      İlginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim. Aracınız X38 koduna sahip, bunun yanında X95 Megane 3 – Scenic 3 seçseniz dahi otomatik taramada tüm üniteleri bulacaktır. Eğer hiç bir sonuç çıkmıyorsa veya üniteleri elle seçtiğinizde parametreler yanında “No Data” ibaresi görünüyorsa kullandığınız cihaz yüksek ihtimal uyumsuzdur. Uzun süredir Android sürümü için aktivasyon kodu gerekmiyor. ECU Tweaker’in son sürümünü yüklemeniz yeterli.

  4. YAPTIGIN VİDEOLAR GERÇEKTEN ÇOK YARARLI OLMU. BENDE MAGANE 3 ARAÇ VAR KLİMA DEĞİŞTİ KAZADAN DOLAYI. ŞİMDİ KLİMAYI ARACA TANITMAM GEREKKİ BUNU NASIL YAPARIM KAÇ GÜNDEN ÇIKAMADIM İŞİN İÇİNDEN YARDIMCI OLABİLİR MİSİN. ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER İYİ GÜNLER DİLERİM

  5. merhaba sizi takipteyim.paylaşımlarınız için teşekkürler emeğinize sağlık.clio 4 araca sahibim.ecu tweakerdan aracıma bağlandım bagaj kapısı ve camları otomatik yapacak şekilde ayarladım fakat işlemi yapmamış gibi hiçbir etki etmiyor.acaba leptop aracılığıyla uzman moddan mı denemeliyim?

  6. Merhaba Buğra videolarını paylaşımlarını ilgiyle takip ediyorum ancak benim bir sorunum var ddt4 all programıyla araca bağlanıyorum komut gönderdiğimde bad elm response wrong elm response uyarısı veriyor değişen birşey olmuyor bu sorunu çok araştırdım ama çözümünü bulamadım yardımcı olursan çok sevinirim

    • Merhaba,
      İlginizi için teşekkür ederim. Kullandığınız OBD2 cihazı DDT4ALL için uyumlu olan PIC18F25K80 işlemcisini barındırıyor mu?

  7. Merhaba Buğra Bey,

    Videolarınızı izleyerek DDT4ALL ve PIC18F25K80 li OBDII adaptörü ile 2010 SCENIC 3 1.5dci manuel aracımın, servisin yıllardır çözemediği, hem yokuş kalkış destek (elektronik el freni) hemde multimedya bilgilerinin navigasyon ekranında gösterilmesini ayarladım. Hem size, hemde nezninizde Cedric’e çok teşekkür ediyorum.

  8. Buğra bey sizi uzun zamandır takip ediyorum. projeleriniz için ve insanlara yapmak istedikleri işleri kolaylaştırıcı videolara çekiyorsunuz teşekkür ederim bunun için. Bana yardımınız olmuştu megane4 LPG li araçta benzin ibresi sorununu sizin yardımınızla çözmüştüm. şimdi araca çeki demiri takıldı park sensörü onu algılıyor ve uzun süre sinyal verince hataya geçiyor. bunu ddt4all uygulamasında römork kancası diye bir ayar varmış sizin fluence ile ilgili videonuzu izleyince gördüm. megane 4 joy 2017 için de bu ayar yeri varmıdır varsa hangi başlık altında olabilir? Şimdiden teşekkür ederim.

  9. Buğra Bey selamlar. Youtube sayesinde sizinle tanıştım. Videolarınız oldukça eğitici ve anlaşılır. Sormak istediğim DDT4ALL programının bir rehbei var mıdır? Açıklamak gerekirse hangi özellik için hangi ayarı değiştirmemiz gerekiyor gibi bir döküman bulma şansımız mevcut mudur? Şimdiden teşekkür ederim cevabınız için.

  10. Merhaba Buğra Bey. 2022 model Dacia Sandero Stepway ııı modelini DDT4ALL programında bulamadım. yardımınızı isteyeceğim.

  11. BUğra Bey merhaba, clio 4 2020 sw joy paket bir aracım var. Önerdiğiniz obd yi aldım ddt4all programı ile araca bağlanıp beyinleri listeleme işlemini başardım. Bunları yapabilmeme rağmen videonuzdaki otomatik cam kapama kumandadan bagaj açma ekonometri ışığı açmayı denedim fakat sonuç alamadım. Bağlandığıma eminim çünkü uygulamadan ekran resetleme işlemini yapabiliyorum. Ucu açık bir soru olacak ama sizce ne yapmam veya ne yapmamam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz. Şimdiden teşekkür ederim.

  12. Buğra hocam merhaba şöyle bir sorunum var . Ddt4all programıyla ecuya bağlantı kuruyorum. Komut gönderirken sıkıntı yok ama cevap olarak şu yazı geliyor ve araçta hiç değişiklik olmuyor . bad elm response wrong elm response . Kullandığım obd2 cihazın chipset pic18f25k80. Sorun Nerde olabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir