19 Mart 2024 , Salı

Megane 3 – Fluence Araçlara Bluetooth & USB’li Orijinal Teyp Montajı Nasıl Yapılır? Soket Bağlantı Şeması Burada!

Merhaba,

Özellikle faz 1 (2010-2012) Megane 3 ve Fluence araçların baz versiyon teyplerinin USB, Bluetooth ve konuşma özelliklerine sahip olmaması kullanıcıların ilk fırsatta bu teypleri değiştirmelerine sebep oluyor. Aynı araçların 2014 ve sonrasında üretilen modellerinde ise teypler bu gereksinimleri karşıladığı için ucuz yollu bir teyp bulunması durumda faz 2 araçlarda kullanılan teypler faz 1 araçlara entegre edilebiliyor. Fakat her iki teyp soket yapıları farklı olduğu için soketlerde düzenlemeler yapma gerekliliği ortaya çıkıyor. Aşağıda paylaştığım şemayı takip ederek soketlerde gerekli değişiklikleri yaparak araçlarınızda USB/Bluetooth destekli orijinal teypleri kullanabilirsiniz.

 

Hakkında sbugra

Küçük yaşlarda bilgisayarla tanışan, zaman içerisinde elektroniğe merak salan bir havacılık tutkunu. Bildiklerini paylaşmayı seven ve öğrenmeye açık bir arkadaş. Edindiği tecrübeleri paylaşmak için kurduğu bu site, ziyaret edenlere değer katabiliyorsa ne mutlu ona.

Göz Atın

Meraklısına! OBD2 Nedir? Nasıl Çalışır? Örnekli Anlatım!

Merhaba, Önceki videolarda Arduino ve CAN Bus Shield kullanarak aracın CAN hattını okuyup yorumlama işlemini …

12 yorumlar

  1. Merhaba arkadaşım Megan 3 2010 model arabam var seni takip ediyorum bagaj olayını yaptım eline
    Sağlık bana kapı kilitleri tetik kabloları lazım bagaj gibi olan varya ama bir türlü bulamadım ECU çok karışık nokta atışı olmadan zor eğer resim veya video atarsan sevinirim not konsoldan oluyor fakat araba kilitlenince sistem oranın elektriğini kesiyor işime yaramıyor telefonla kapı kilitlerini acicam onun için lazim

  2. Hayırlı işler
    Megane 4 aracım için çn park sensörü taktırmak istiyorum yönlendirenilrceğiniz biri varmıdıt

  3. Buğra bey merhaba, öncelikle yapmış olduğunuz faydalı videolardan dolayı çok teşekkür ederim. Aracım 2007 Laguna 2 faz 2. CD calarlı içine MP3 ve Bluetooth lu uzaktan kumandalı, AliExpress aldığım kiti taktim. R, L ve şase cikişları, Cabasse teybin çıkışına baglayamadim. Çünkü teybin çıkışı yayınlamış oldugunuz dan farklı. CD calarlı Cabasse orijinal. Fotoğrafını göndermek isterim size. Çok teşekkürler.

  4. Tuğrul ELMALI

    Merhaba Buğra Bey
    Çalışmalarınızı yakından takip ediyorum. Aracım 2010 megane 3 sporttourer exp 1,6 16v . Bu araçta fabrika çıkış tomtom navigasyon mevcut.Herkesin istediği gibi bende faz 2 teyp kullanmak istiyorum.Teyp bağlantılarını paylaşmışsınız ancak bendeki bilgi ekranı navigasyonlu oldugundan benım ayrıca bir sokete ihtiyacım olacakmıdır.yoksa faz 2 teyp tedarik edip ,soket bağlantılarını yapsam yeterli olur mu ?. İlginize teşekkürler. İyi günler

  5. Hocam selamlar size ulaşabileceğim bir mail adresi var mı ?

  6. Kardeşim son yaptığın adaptif viraj aydinlatmayi izledin clio 4 de olurmu bu nasil alabilirim bende elektronik okudum yardımcı olsan

  7. 2012 megane 3 aracımın orijinal teybinde USB girişi yok. Aşağıdaki cihazlardan takılabilir mi? Bu tip cihazların sadece pin sayısı uysa yeterli mi?
    https://kplgrup.com.tr/renault-fluence-2009-ve-2012-model-arasi-teybine-usb-sd-aux-adaptoru

    Bu arada aracımdaki teyp sizin videoda söktüğünüz ile aynı.

  8. teybe arkasından takılan soketleri nereden bulabiliriz. yardımcı olursanız sevinirim

  9. Merhaba paylaşımınız için teşekkür ederiz.
    Teyp değiştirme işleminde ekranı değiştirmemiz gerekirmi. Benim aracımda tomtom navigasyon takılı onun için ekstradan işlem gerekirmi. Yardımlarınız için teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir