19 Mart 2024 , Salı

Windows 8 “page_fault_in_nonpaged_area” Hatası ve Çözümü

Bu akşam bilgisayarımı açtığımda Logon ekranı gelir gelmez bu hatayı aldım. İlk defa karşılaştığım bu durum karşısında araştırmaya başladım. Mavi ekran üzerindeki bu hata mesajı genellikle donanım arızalarına karşı Windows’un kendini korumaya alması sonucunda ortaya çıkıyor. Ve bu donanım hatası çoğunlukla RAM arızaları olarak karşımıza çıkıyor. Sorunu tespit etmek için artık bilgisayarların BIOS menülerinde dahili bulunan Diagnostics araçlarını kullanarak donanım testini gerçekleştirin. Bilgisayarınızın üzerindeki RAM slotlarında birden fazla RAM takılı ise sırayla sökerek arıza durumunu gözlemleyin. Ayrıca bu sorunun makina üzerinde birden fazla Anti-Virüs yazılımı kurulu ise bundanda kaynaklandığı bilinmekte.

Ancak ben bunlardan farklı gerekçeyle bu hatayı aldım ve deneme yanılma yöntemi ile çözüm bulup teyit ettim. Bilgisayarım Dell Vostro 5470 üzerinde Windows 8.1 Pro yüklü. Ayrıca Vmware Workstation 10 üzerinde sanal makinalarım var. Sanal makinalar için tanımladığım ve ethernet bağlantısını köprülediğim sanal bir switch tanımlamıştım, bu işlemden sonra “PAGE FAULT IN NONPAGED AREA” hata kodu ile mavi ekranı gördüm. VmNET üzerindeki köprüyü kaldırdığımda sorun düzeldi. Vmware kullananlar birgün bu problem ile karşılaşırsa yardımcı olması dileğiyle.

Hakkında sbugra

Küçük yaşlarda bilgisayarla tanışan, zaman içerisinde elektroniğe merak salan bir havacılık tutkunu. Bildiklerini paylaşmayı seven ve öğrenmeye açık bir arkadaş. Edindiği tecrübeleri paylaşmak için kurduğu bu site, ziyaret edenlere değer katabiliyorsa ne mutlu ona.

Göz Atın

Gigabyte Z68AP-D3 Model Anakart İçin UEFI Destekli Bios Güncellemesi

Kendi bilgisayarımın da omurgasını oluşturan Gigabyte Z68AP-D3 anakartın gelişen teknolojiye ayak uydurması için yayınlanmış olan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir